3 -те грешки, които повечето търговци правят поради липса на дисциплина:

1 – Преследване на загуби – Това се отклонява от стратегията ви за управление на парите. Тъй като приемате няколко загуби и искате да ги върнете, така че опитвате да ги компенсирате и се получава обратен ефект. Това в крайна сметка е този низходящ спираловиден ефект с течение на времето и той напълно ще изтрие акаунта ви.

2 – Паника – Друга причина, поради която не гледаме нашите сделки през деня. Трябва да се научите да не изпадате в паника и просто да оставите системата да си свърши работата.

3 – Излезте от печелившата търговия твърде рано – Това е нещо като обратното на паниката. И двете са свързани с излизането от търговията твърде рано. Ако излезете от добра сделка твърде рано, може да се случи да пропуснете голямо двъжение от 500 пипса, което ще ви донесе много пари. За това ние програмирахме нашият робот да си мести стопа и профита, за да може да преследва цели трендове!

Тайната на великата дисциплина е доста проста:

Трябва да използвате система, която ви казва всеки път, кога да влизате и кога да излизате от сделките. Ако вашата система прави това, това означава, че не го правите сами и това е добре.

Ключовата част, която изглежда толкова лесна, е просто никога да не се отклонявате от системата! Но в крайна сметка не е толкова лесно, защото разделянето на логиката и емоциите е трудно. Дори ако използвате логика, все още има известна степен на емоция. Но емоциите са убиецът на вземането на добри решения.

Ако се опитвате да извлечете пари от Форекс пазара, трябва да дадете най-доброто от себе си. Но когато емоциите влизат в игра, вие вече не давате най-доброто от себе си, защото колкото е по-голяма емоцията, толкова е по-малък интелекта и това ви пречи да вземете трезво решение…

Помислете само за най-тъпите решения, които сте взели в живота си. Сигурен съм, че емоциите изиграха много голяма роля в това решение. Може би сте имали връзка, в която сте останали прекалено дълго и всичко това завърши като огромна загуба на време и не можете да си върнете това време …

Повечето лоши решения в зависимост от емоционалното състояние. Ето защо е толкова важно,  никога да не вземаме емоционални решения, когато става въпрос за Forex. Емоциите ни струват много пари. Единственият начин, по който сте всеки път в най -добрия случай, е да се придържате към вашата система и никога да не се отклонявате от нея.

Оставете пазара да прави това, което прави!

Да приемем, че сте намерили сделка и сте влезли. Следва най -трудната част; Оставете пазара да прави това, което прави! Знам, че не е лесно, но никога не се намесвайте. Защото намесата е все едно да не оставите доказана система да направи това, което трябва да направи! Ако направите това, търгувате с емоции, така че прецаквате всичко.

Най -лошото, което може да ви се случи, е, че се намесвате и сте прави с емоционалното си решение. Защото това оправдаваше тази лудост и сега имате лиценз да търгувате по чувства. Това е най -лошото нещо, което може да се случи, когато играете дълга игра. Знам, че да не гледаш сделките си през деня е трудно да се направи, но ако направиш това, можеш да бъдеш сигурен, че оставяш системата да работи. Тази концепция е луда за много хора, защото имаме приложения на телефона си, обичаме да я проверяваме и да виждаме как се справят нашите сделки на всеки час. Знам, че не е лесно, но не е нужно да проверявате как вървят вашите сделки. Трябва да игнорирате напълно своите сделки през деня. Проверката на вашите сделки веднъж на ден е най -добрият начин да избегнете намеса.

Ако сте човек, който няма много дисциплина в живота си, трябва да направите някои промени, когато търгувате с форекс. Нормално е акаунтът ви да върви нагоре и надолу като валутна двойка.