Поредица от Печеливши сделки

Ако печелите много, като 5 %, 9 %, 40 % възвръщаемост месец след месец, има проблем с това. Емоциите ви са твърде високи сега и когато чувствата ви са толкова високи, вие напълно ослепявате и се отказвате от случващото се. Ако сте слепи, въпрос на време е да ударите стена!

По това време вашите решения определят вашата търговска кариера. Има абсолютно правилен и грешен начин да спечелите!

Грешки, които правим, когато печелим на макро ниво:

Не можете да ми кажете, че емоциите ви не са високи, защото сте постигнали неща, които никога не сте правили. Виждате, че работи и никога не се връщате от това високо ниво. Проблемът е, че не осъзнаваме, че само временно печелим!

Най-големите заблуди, са когато печелите много:

“Така ще бъде сега и трябва да свикна с тези 15 процента печалби всеки месец! Всичко, което трябва да направя, е да повторя начина, по който търгувам в момента. Взимам тези 15 процента печалба всеки месец, екстраполирайте това в продължение на 12 месеца, над пет години … Даааааа, сега мога да напусна работата си. ” Това е огромна грешка! Изкарайте тази мечта сега; никой не го постига на това ниво. Единствените хора, които казват това, ви мамят, защото не знаете как изглежда реалистичното завръщане!

„Всичко по -малко от това, което правя сега, е провал“. Разберете, че можете да паднете от това ниво! Не губете мотивация, защото вече не правите 9 процента на месец; правиш само 2 процента. 2 процента са неизплатени, можете да търгувате на професионално ниво, ако продължавате да го правите.

“Трябва да рискувам повече! Ако 2 процента изглежда така, как изглеждат 5 процента? Работата ми е гадна, не искам да напускам работата си след 4 години, искам да я напусна сега! Всичко, което трябва да направя, е да поема моя риск! ” Слушай ме. Това е невероятно глупава грешка! Вашата възвръщаемост не е реална, поне не е дългосрочна. Отговорът е да НЕ увеличавате риска! Вие не разбирате тези неща. Най -големият инвеститор на всички времена разбира това; Уорън Бъфет. Смятате ли, че той е емоционално настроен към търговията? Не! Той направи всичко това с 20 % възвръщаемост година след година на фондовия пазар.

Когато катастрофата дойде …

Разберете, че е трябвало да се случи!

Бъдете честни със себе си (прекалявате ли?) Разберете грешките си, нулирайте се и се върнете към печалбата. Това, че сте ударили тази катастрофа, не означава, че не сте предназначени за това! Просто летяхте близо до слънцето. Ще атакувам този пазар отново два пъти по-силно от преди. Трябва обаче да разберете тези 3 неща.

Все още трябваше да направиш това.

Ще имате мащабна битка с емоциите си.

В борбата с емоциите си направете тези три прости неща:

Търгувайте вашата система!

Никога не се отклонявайте от него!

Повторете!

Толкова лесно и толкова трудно едновременно!

Грешки, които правим, когато печелим на микро ниво:

Понякога не сте доволни от постигнатия успех. Всички сме били там. Всички затворихме печеливша сделка и имахме известна степен на съжаление. Търговците разбират, че съжалението е изкривена емоция. Отне ми известно време, но най -накрая стигнах дотам, че мога да погледна назад и да кажа, че не съжалявам за едно нещо, което направих. Тъй като оставам в джоба си, търгувам със системата си, прекъсвам емоциите си и я оставям да направи това, което направи! Ако просто направя това, не съжалявам в края на годината. Понякога не сте доволни от постигнатия успех. Всички сме били там. Всички затворихме печеливша сделка и имахме известна степен на съжаление. Търговците разбират, че съжалението е пропиляна емоция. Отне ми известно време, но най -накрая стигнах дотам, че мога да погледна назад и да кажа, че не съжалявам за едно нещо, което направих. Тъй като оставам в джоба си, търгувам със системата си, прекъсвам емоциите си и я оставям да направи това, което направи! Ако направя това, няма да съжалявам в края на годината.

Съжалявате ли за победата?

Може би не си съществувал, когато си мислил, че трябва. Видяхте сделка, която ви дава 500 пипса и харесвате „уау, това е страхотно“. Така че след като всичко беше настроено и направено, цената се върна в друга посока и тя преодолява Stop Loss и Trailing Stop и в крайна сметка затваряте тази сделка само с 256 пипса. Това е доста далеч от 500. Вместо да вдигнете чашата си и да отпразнувате победата си, си мислите „о, как бих могъл да направя това по различен начин, бих могъл да спечеля повече пари … Не съм доволен от това, имах 500 пипса, и сега имам само 256 пипса “.

 

Моля, разберете: Това е валутна търговия, ние никога не излизаме от върховете или дъното тук. Ако сте имали голяма печалба, не се чувствайте уютни с това къде са пипсовете в момента, защото това вероятно не е мястото, където щяхме да излезнем. Най-лошото нещо, което можете да направите в този случай, е да кажете: „Добре, следващият път, когато съм в търговия, и тя минава като 500 пипса, просто ще я следя. Няма да позволя това търговията да падне и да завърши като 300 пипса. ” Това е смешно! Защото в момента, в който го направите, е, когато цената ще се върне малко и ще ви даде гигантския ход от 1500 пипса, и ти не си част от него. Така че, когато това се случи, искам да запомните, че търговци като мен, правят този ход! Защо? Защото не позволих на глупавите емоции като съжаление, или изобщо някакви чувства да попречат на търговията с моята система.

Друго нещо, което се случва, е, че понякога се доближавате до тази точка на TP и тогава цената ще се върне и вашата търговия завършва със загуба. Бяхте толкова близо, че сте на два пипса от тази победа, а след това идва друга форма на съжаление. Казвате си: „Ако просто понижих първата точка на тейк-профит, щях да спечеля тази сделка. Ако можех да намеря начин да премахна тези сделки, тогава просто ще печеля отново и отново. ” Проблемът обаче сега е, че се отклонихте от вашата система! Може да има смисъл за вас сега, но веднага щом направите това, ще започнете да оставяте пипсове на масата всеки път, когато направите този ход. Отново, това се опитвате да бъдете по -умни като вашата система. Чувал съм го толкова много пъти … “Най -добрият индикатор за света е вашият мозък.” Добре, търгувайте с една наистина добра система за една година и след това търгувайте с мозъка си за една година. Върни се и ми кажи какво се е случило;).

ПАЗЕТЕ ГЛУПАВИТЕ СИ ЕМОЦИИ ОТ НЕЩОТО.

Другото нещо е, когато влезете в печеливша сделка и след това си мислите, че „трябваше да изложа повече риск на това“. НЕ, не трябваше. Това, което казвате, е, че не сте следвали интелигентното управление на риска. Прекалено усложняваш нещата, най -лошият възможен начин. Единственото нещо, което трябваше да правите през цялото време, е:

Търгувайте вашата система!

Никога не се отклонявайте от нея!

Повторете!

Ако направите тези три неща, нищо не може да ви спре по пътя към независимостта!